Bølgen bærekraftsenter inviterer til temamøte om spiselige tak. Seminaret vil gi inspirasjon og kunnskap om fordelene og mulighetene ved å legge til rette for dyrking på tak.
Dyrking på tak kan øke trivsel og helse, løse overvannshåndtering og gi kommersielle verdier for utbygger. På dette arrangementet vil det vises til konkrete fordeler, nyttig informasjon og inspirasjon.
Programmet:
Trond Moi inviterer på lunsj fra Hos Moi og innleder seminaret om viktigheten av satsing på mat og matfilosofi og hvordan dette i praksis kan ha stor kommersiell verdi for utviklingen av et bygg og øke attraktiviteten hos brukerne.
Mari Horve Reite fra Fædrelandsvennen vil vise verdien av å dyrke selv og nærhet til mat i et familieperspektiv.
Andreas Capjon fra U-reist kommer og vil fortelle mer om Nord-Europas største spiselige tak på toppen av Økern Portal, og om andre spiselige tak som gir liv til byen!
Dere vil få se hvordan et intensivt grønt tak kan gi grobunn for både biomangfold og mat, og hvordan sosiale møteplasser vokser frem omkring dyrkingen.
Folk vil gjerne dyrke egen mat i grøntanlegg, men hvordan skal det sikres en profesjonell ramme omkring dette engasjementet? U-Reist presenterer driftskonsepter som kombinerer folkelig engasjement med profesjonalitet og garantier for skjøtsel.
U-reist vil også vise hvordan den tekniske oppbyggingen er gjort, og gå inn i detaljer omkring vektbegrensninger, vannlagringsevne og kostnader sett opp mot alternative LOD tiltak på bakkeplan.
Arrangementet er spesielt rettet mot eiendomsutviklere, byplanleggere og arkitekter -men alle interesserte er hjertelig velkommen.
Link til påmelding