event-banner5

Planet-centric by design

Design med planeten i sentrum: Planetsentrert design handler om å designe produkter og tjenester som ikke skader planeten vår. Men hvordan få et mer planetsentrert tankesett?

Hvordan skape tjenester som ikke bare handler om brukeres behov, men hele planetens behov? Hvordan kan vi dytte forbrukere mot en mer bærekraftig adferd? Og hvordan kan vi spise mer planetvennlig, og legge til rette for at andre gjør det samme?

 

I samarbeid med IxDA Oslo og Bølgen bærekraftsenter inviterer Design i sør til en kveld med "Planet-centric by design" som tema. Vi kobler oss på IxDA sitt arrangement i Oslo og ser spennende foredrag med Idun Aune (lead designer hos frog), Bob van Oort (biolog og seniorforsker ved CICERO), Hilde Dybdahl Johannesen (UX lead hos ODA) og Nora Ytreberg (PhD-kandidat i økonomi ved CICERO).

 

Etter vi har sett foredragene på stream fra Oslo, følger vi opp med innlegg fra følgende kunnskapsrike folk fra Sørlandet: Siv Kristensen fra Day of Week, Karianne Ormseth fra Mechatronics Innovation Lab og Ranveig Stalsberg fra Innoventus Sør. Vi satser også på en engasjert plenumsdiskusjon!

 

Mer informasjon om IxDA-meetupen som vil streames: https://www.meetup.com/ixda-oslo/events/288431375/ 

 

SIV KRISTIANSEN er CEO & Co-founder av startup-virksomheten Day of Week, som utvikler et digitalt matsystem for en mer bærekraftig fremtid. Det startet som en idé utviklet av familien med ambisjon om å gjøre det lett å lage mat med lokale råvarer, som engasjerer hele familien til gode matstunder. Nå har gründerfamilien fått flere i teamet og utfyller hverandre med kompetanse og erfaring fra fysisk og digital varehandel, marked, forretningsutvikling, teknologi og ernæring. Siv Kristiansen har Master i Markedsføringsledelse fra BI og Master of Arts fra Bond University, har jobbet 10 år i NETS med modernisering av samfunnet og 10 år med retail, blant annet med mat.

 

KARIANNE ORMSETH er tjenestedesigner med bred erfaring fra utvikling av offentlige og private tjenester. Hun har jobbet i CIBER, Netlight, Ruter og Egde. For tiden er hun leder for prosjekt og leveranse ved Mechatronics Innovation Lab. Karianne brenner for innovasjon og hvordan lokale bedrifter på Sørlandet kan skape verdier med AI. Karianne har en Bachelor i Informatikk fra Universitetet i Agder og en Master i Innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo.

 

RANVEIG STALSBERG er senior forretningsutvikler og kompetansemegler hos Innoventus Sør. Hun har opprinnelig en Master i Industriell Design fra NTNU i 1999, og har siden jobbet med utvikling av produkter, tjenester, organisasjoner og bedrifter innen flere bransjer, blant annet for Stabburet, Lilleborg, Hennig-Olsen Is, Cameron, GE Healthcare og en rekke start-ups. Hun engasjerer seg spesielt for disruptiv innovasjon og legger fokus på å løfte forretningsidéer på et tidlig stadium både gjennom forskning og utviklingsarbeid slik at idéene i enda større grad har potensial for å lykkes, både når det gjelder internasjonalisering/vekst og i forhold til bærekraft for øvrig.

Praktisk informasjon

Tid

tirsdag, 15. november
18:00 - 20:00

Sted

Bølgen bærekraftsenter, 3.etg

Pris

Gratis