engangs-emballasje.

Mindre engangsemballasje – grønnere bunnlinje!

Bli med når Hold Norge rent, Klimapartnere Agder, Kvadraturforeningen, Æra og Kristiansand kommune inviterer til frokostmøte med tema engangsemballasje!

Nordmenn er ledende innen engangskopp-bruk og ikke minst kaffe-drikking. Take-away artikler, fra mat og drikke ligger i toppsjiktet på byens forsøplingsstatistikk.
De kommende årene vil det komme ulike løsninger for emballasje, spesielt drevet av nye reguleringer fra EU på engangsemballasje (PPWR). Dette vil kreve betydelig adferdsendring for innbygger, utsalgssted og kommune/by.
I 2022 og 2023 deltok lokale utsalgssteder på prosjektet «Havet begynner her», hvor målet var å redusere forsøpling. Det lønner seg, på bunnlinja!

Æra Strategic Innovation har sett på hvordan få til reduksjon av engangskopper i byrommet og kartlagt hvilke alternativer som allerede er tatt i bruk andre steder i Europa for å få ned bruken av engangskopper. Kristiansand kommune har, sammen med andre kommuner i Norge, gått sammen med Æra for å se på hvordan redusere bruken av engangskopper. Sammen med deltakerne på dette frokostmøtet ønsker vi å se på hvordan vi kan møte de forespeilede reguleringene fra EU på en måte som skaper verdi for lokalsamfunn, næringsliv og miljøet.

Program

0800 Lett mat, kaffe og mingling

0830 Innsikt i forsøpling og problematikk

0845 Erfaringer fra deltakelse i Havet begynner her

0855 EU-krav, hva er PPWR?

0900 Nasjonalt prosjekt for reduksjon av take-away

0915 Dialog og innspill

0940 Oppsummering

Praktisk informasjon

Tid

onsdag, 31. januar
08:00 - 09:45

Sted

Bølgen bærekraftsenter, Dronningensgate 2A, 1.etasje

Pris

Gratis

Påmelding