kopi-av-some-169-–-nettside-–-mal-(3)

Film under miljøuka: Ekkliene - Velkommen til søppeldynga

Passe skrullete og gøy animasjonsfilm som passer fint for barna, og som også har et fint budskap om resirkulering, inkludering og å engasjere seg for andre.

Har du og din klasse lyst å komme og se film under Miljøuka?

Ta kontakt med Nertila Stringa og hør om dere kan få billetter og busstransport for skoleklassen.

nertila@bolgenbks.no

Tlf 994 94 808

Arrangører: Bølgen bærekraftsenter, Cinemateket og Barnefilmfestivalen med støtte fra Kristiansand kommune

---

Stinkeby har et stinkende problem. Søppelmannen har sagt opp jobben, og den lokale søppeldynga har vokst seg til en enorm stinkende haug (flere hauger faktisk). For å løse problemet er mange kloke, og noen slu hoder i gang med å pønske ut lure ideer. Den unge gutten Max, som er sønnen til borgermesteren i byen, er en av disse. Sammen med Lotte og hennes sprø onkel, professor Frydefull, har de laget en artig oppfinnelse som skal fjerne all stanken.

Samtidig sender moren til Max sin borgermester-mann på ferie, slik at hun kan iverksette sin ambisiøse plan om å få laget et luksuriøst spa i stedet for søppeldynga. Dessverre allierer hun seg med en grådig forretningsmann som bare skaper trøbbel.

Men i tillegg til alt dette, og uten at noen vet det, flytter en familie med små og sterke grønne skapninger inn på søppeldynga. Og familien Ekkli som de heter, de liker søppel, ja, de synes faktisk det er så godt at de spiser søppel dag ut og dag inn. Når Max og Lotte treffer på den snodige familien, da får de en genial idé. Men om de lykkes med å redde byen, det er langt fra sikkert.

Praktisk informasjon

Tid

torsdag, 6. juni
10:00 - 11:30

Sted

Cinemateket, Kongensgate 6

Pris

Gratis (påmelding som skoleklasse)